Ecovidrio posa en marxa en diversos municipis de Catalunya la competició “El Contenidor d’Or” que premiarà el reciclatge del vidre

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb dotze ajuntaments catalans, han posat en marxa la campanya “El Contenidor d’Or”, el concurs que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge del vidre.
La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) en els municipis participants, a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.
La competició arrenca l’1 de novembre i s’allargarà fins el 30 d’abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es mesuraran els residus de vidre que es reciclen en els municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta de que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre i la que aconsegueixi un major increment, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.
Els municipis que concursen són: Badalona, ​​el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.
Una campanya que premia l’esforç dels veïns
Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat, s’alçarà amb El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement al compromís de tots els veïns i veïnes amb el reciclatge del vidre.
En acabar els sis mesos del concurs, el municipi que més augmenti la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com un parc infantil, un projecte d’una entitat o ONG local, materials per a un equipament cultural o associatiu, o el patrocini d’un equip esportiu.
A més, per celebrar la victòria del municipi, s’organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.