EL CONCURS

El Contenidor d’Or és el concurs que premia el teu compromís, i el de tot el teu municipi, amb el reciclatge dels envasos de vidre.
Els municipis participants han d’aconseguir  incrementar la seva pròpia taxa de reciclatge del vidre, és a dir, els quilos de vidre que recicla cada habitant.

Des del novembre de 2017, cada mes es quantifiquen els residus de vidre que es reciclen a la ciutat i es comparen amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. El concurs finalitzarà l’abril de 2018.

Es proclama guanyador mensual el municipi que més hagi augmentat, en percentatge, el vidre reciclat. A més, el guanyador final serà el que sumi un increment més gran durant tot el concurs.

Consulta les bases aquí

premis-pas1.png

PREMI MENSUAL

Cada mes, el municipi guanyador aconseguirà El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat per mostrar l’èxit dels autèntics campions

RÀNQUING MENSUAL

PREMI FINAL

El guanyador final veurà recompensat el seu compromís amb un projecte en benefici de tota la ciutadania.

Aquest projecte podrà estar relacionat amb mobiliari urbà per a parcs infantils o podrà servir per donar suport a entitats de caràcter social, cultural o esportiu.

A més, per celebrar la victòria del municipi s’organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb música i espectacles per a tots els públics.

RÀNQUING GENERAL

premis-pas2.png

BASES LEGALS

EMPRESA ORGANITZADORA

Ecovidrio és una associació sense ànim de lucre, autoritzada a Catalunya com a sistema integrat de gestió de residus d’envasos de vidre, que té com a finalitat la recollida periòdica d’aquest tipus de residus.

Ecovidrio té previst realitzar una campanya amb l’objectiu d’augmentar el reciclatge de vidre a Catalunya.

OBJECTIU

Ecovidrio ha organitzat el concurs El Contenidor d’Or amb l’objectiu de contribuir incrementar la recollida selectiva de vidre en diverses ciutats de Catalunya. El concurs posarà en competició diferents municipis amb l’objectiu de promoure la participació activa de la ciutadania en el reciclatge del vidre.

PERÍODE PROMOCIONAL

La campanya té una durada de sis mesos, entre novembre de 2017 i abril de 2018.

DESTINATARIS DE LA PROMOCIÓ

Els municipis participants són els següents:

· Badalona
· El Prat de Llobregat
· Girona
· Granollers
· Lleida
· Rubí
· Sant Boi de Llobregat
· Sant Cugat del Vallès
· Tarragona
· Viladecans
· Vilafranca del Penedès
· Vilanova i la Geltrú

MECÀNICA DE PARTICIPACIÓ

Els municipis participants en el concurs assumeixen el repte d’augmentar el percentatge de recollida selectiva de vidre respecte al mateix període de l’any anterior.

GUANYADORS I PREMIS

GUANYADOR MENSUAL

Mentre duri la campanya, el municipi que presenti un major percentatge d’increment de la recollida de residus d’envasos de vidre respecte al mateix mes de l’any anterior serà el guanyador mensual.

El premi per al guanyador mensual serà El Contenidor d’Or, un contenidor de vidre de color daurat que s’instal•larà cada mes en el municipi corresponent.

Un municipi podrà guanyar més d’un cop, en mesos consecutius o no.

GUANYADOR FINAL

El guanyador final serà el municipi que presenti un major percentatge d’increment de la recollida de residus d’envasos de vidre durant tot el període que duri el concurs respecte al mateix període de l’any anterior.

El premi serà el finançament d’Ecovidrio per realitzar un projecte amb retorn social al mateix municipi.

FESTA FINAL DE CAMPANYA

Ecovidrio oferirà a l’ajuntament del municipi guanyador la realització d’una jornada lúdica per celebrar la victòria, donar a conèixer els beneficis del reciclatge de vidre, reconèixer la implicació de la ciutadania i entregar el premi final.

Descarrega les bases aquí

QUINS RESIDUS VAN AL CONTENIDOR VERD?

Perquè el  teu municipi aconsegueixi El Contenidor d’Or cal que, a casa i a la feina, separis tots els envasos de vidre i els llencis al contenidor verd. Si al teu municipi la brossa es recull porta a porta, treu-los al carrer el dia corresponent.

Pots, ampolles, ampolletes, flascons

Gots, copes, bombetes, fluorescents, ceràmica,
porcellana, taps, tapes i vidre pla
(de finestres, miralls o taules de vidre)

PER QUÈ HAIG DE RECICLAR EL VIDRE?

Un gest tan senzil  com dipositar els envasos de vidre al contenidor verd implica grans beneficis. A més de contribuir a guanyar El Contenidor d’Or, ajudes a reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera, a estalviar matèries primeres, a evitar que creixin els abocadors i a crear llocs de treball.
Et sembla poc?

Quan recicles 3 ampolles de vidre aconsegueixes estalviar tanta energia com la que cal per…

Mantenir encesa una bombeta
de baix consum durant 9 dies
Posar 3 rentadores d’una
família de 4 membres
Veure 480 pel·lícules
en una tauleta
Carregar diàriament
la bateria d’un telèfon
intel·ligent durant un any